אבחון מבוגרים
בעבר אנשי מקצוע האמינו, שהפרעת קשב נעלמת בגיל ההתבגרות, ועל כן לעתים קרובות המליצו על הפסקת הטיפול התרופתי בהפרעת קשב.
בשנים האחרונות עולה המודעות וההבנה שהפרעות קשב עלולות להפריע גם לאחר גיל ההתבגרות ולאורך החיים בתחומים שונים: קריירה, זוגיות, משפחה ולימודים, ועולה מספר הפניות של מבוגרים המעוניינים לעבור הערכת תפקודי קשב ולמידה ולטפל בהם בהתאם.
אם בעבר קבוצת הגיל הבוגר נעה בטווח שבין 20 ל-40 כיום יש פניות רבות של בני 50-60 המעוניינים להיבדק ולקבל תמיכה בהתאם.
כזה הוא גם סיפורו של דורון, יליד הארץ, שפנה להתייעצות בגיל 65 בעקבות אבחון שעברה נכדתו. דורון בעל עסק עצמאי עם סניפים בחו"ל, מצליח מאד בקנה מידה בינלאומי מבחינה מקצועית וכלכלית אך מתוסכל מאד בהיבטים לימודיים ובעיקר מתוסכל מחוסר הצלחתו לרכוש את השפה האנגלית, למרות השקעה מרובה בשיעורים פרטיים וקבוצתיים, בשיטות שונות ומגוונות לאורך שנים. כיום, לצורך עסקים הוא נעזר בקביעות באחד מעובדיו שמסייע לו בקריאת חוזים, אך הוא מעוניין להיות מסוגל לעשות זאת בכוחות עצמו. בנוסף, התלונן על חוסר סבלנות לשבת לאורך זמן בפגישות עבודה ("מחפש סיבות לקום, לצאת, להסתובב קצת"), קושי לזכור פרטים (לדבריו ללא קשר לגיל, מפני שגם כילד התקשה לזכור), צורך לקרוא שוב ושוב כדי להבין וקושי בארגון זמן ("אף פעם לא מספיק מה שמתכנן", "תמיד מאחר לפגישות"). לדבריו, מצבו משפיע על מצב הרוח שלו והוא תיאר "טלטלה של מצבי הרוח".
דורון תיאר קשיים לימודיים לאורך שנות בית הספר היסודי והתיכון ונושא עד היום בכאב משפטים, שנאמרו לו על ידי הוריו (שנפטרו לפני כ-20 שנה) בילדותו ובנעוריו "ממך לא יצא כלום", "יכולת להיות רופא, אבל עם ראש כמו של לא תהיה אפילו אופה". לדבריו, אשתו וילדיו כבר "התרגלו, סובלים אותי כל השנים, כי תמיד מאחר וגם אומרים שאין לי סבלנות להקשיב להם".
לדורון נערך אבחון ליקויי למידה ובדיקת BRC (בדיקת קשב ממוחשבת) ונמצאה לקות למידה מסוג של דיסלקסיה (לקות קריאה) והפרעת קשב בדרגת חומרה משמעותית.
בעקבות האבחון נבנתה עבורו תוכנית טיפולית.
בתחום לקות הלמידה – על מנת שדורון יצליח בלימודי האנגלית, למרות קיומה של דיסלקסיה, נבנתה עבורו, על סמך ממצאי האבחון, תוכנית לימודים מותאמת, והוא הופנה למורה לאנגלית מומחית ללקויות למידה בכלל ולדיסלקסיה בפרט.
בתחום הקשב – מסיבות בריאותיות ומפאת גילו, לא התאפשר טיפול תרופתי, אך נערך מיפוי של מוקדי הקושי של דורון, במשותף הוגדרו מטרות טיפוליות שכללו הגדרה של נקודת היעד אליה שאף להגיע באמצעות הטיפול ("מה יחשב בעיניך כהצלחה?") ונבנתה תוכנית התערבות קוגניטיבית-התנהגותית (CBT) שנמשכה 12 מפגשים. כחודשיים לאחר סיום הטיפול נערכה פגישת רענון ודורון סיפר על שיפור ניכר בתפקודו בהיבט האישי והמקצועי ועל התקדמות בלימודי האנגלית.
אפשרויות הטיפול בקליניקה מגוונות וכוללות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, ייעוץ והדרכה ובמקרה הצורך הפנייה לייעוץ של רופא מומחה על מנת לשקול טיפול תרופתי.